Menü

Ásványvíz, tényleg megéri?

Ásványvíz, tényleg megéri?

Újra és újra felbukkan az a kérdés, hogy érdemes-e ásványvizet fogyasztani, vagy teljesen megfelelő a csapvíz is. Persze mindenki maga dönti el, melyiket választja, viszont van néhány igen fontos érv az ásványvizek mellett. Mármint az igazi ásványvizek mellett.

A szervezet ásványianyag-szükségletét az ásványvízfogyasztással növelhetjük a legegyszerűbben. Ezekre az anyagokra mindenkinek szüksége van, különösen a gyerekeknek, várandós és szoptató anyáknak, sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek és időseknek vagy azoknak, akik folyamatos stressznek vannak kitéve. A természetes ásványvizek részt vesznek testünk vízháztartásának fenntartásában, és nélkülözhetetlen élettani és fiziológiai hatással vannak szervezetünkre, mindezt úgy, hogy teljesen energiamentesek.

Az ásványvizek keletkezése és kialakulása rendkívül összetett folyamat. Rengeteg tényező befolyásolja őket, és többféle tulajdonság alapján lehet őket csoportosítani. Viszont akárcsak a bogarak és rovarok esetében, itt is le kell szögeznünk egy fontos dolgot:

 

Minden természetes ásványvíz felszín alatti víz, de nem minden felszín alatti víz természetes ásványvíz.

Néhányan teljesen jogosan úgy érzik, hogy a boltok polcain árusított ásványvizek nem teljesen azok, aminek mutatják magukat. Sajnos – még ha annak is látszik - nem minden palackozott víz ásványvíz, vagy legalábbis nem ásványi anyagokban különösen gazdag víz.

A boltok polcain gyakran előfordulnak csekély, vagy kis ásványianyagtartalommal rendelkező vizek. Találhatók ott egyszerű palackozott ivóvizek, kis ásványianyag-tartalmú karsztvizek, olyan forrásvizek, melyek ásványi anyagokban szegények, és megesik az is, hogy utólag dúsítják ásványianyagokkal a vizeket.

Vásárlás előtt mindenképp azt ajánljuk, hogy nézd meg, tartalmaz-e elegendő ásványi anyagot a választott víz, valamint, hogyha gyengébb az immunrendszered, válassz valamilyen vitaminokkal gazdagított üdítőt is, és ezek párhuzamos fogyasztásával támogasd az immunrendszeredet!

Keresés